Nyheter

STAD FYLLER 20 ÅR!

Den 2 september 2015 arrangeras en heldag i Stockholm för att uppmärksamma och fira att STAD fyller 20 år. STADs 20 år har fyllts av forskning, metodutveckling och förebyggande arbete med fokus på alkohol, narkotika och dopning. STADs arbete var under de första åren koncentrerat på Stockholmsområdet, men med tiden vidgades fokus. Idag är STADs arbete spritt både nationellt och internationellt.

 

Under dagen blickar vi tillbaka på STADs 20-åriga verksamhet och presenterar våra nuvarande utvecklingsprojekt. Vi kommer också att rikta blicken framåt tillsammans med intressanta talare och gäster.

 

Vi välkomnar samarbetspartners, politiker, forskare, praktiker och andra intresserade. Mer information om anmälan, lokal och program kommer snart.

 

Boka in den 2 september 2015 för att fira med oss! 

 

Medverkar gör bland andra:

 

SVEN ANDRÉASSON

Sven Andréasson grundade STAD för 20 år sedan och är idag professor i socialmedicin vid Institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska institutet. Han är också överläkare vid Beroendecentrum Stockholm och verksamhetsansvarig på mottagningen Riddargatan 1.

 

HAROLD HOLDER

Harold Holder är fil. dr. och tidigare chef för Prevention Research Center, en del av Pacific Institute for Research and Evaluation, PIRE.

 

TIM STOCKWELL

Tim Stockwell är professor vid Department of Psychology, University of Victoria, Kanada och chef för Centre for Addiction Research vid University of Victoria.

 

AGNETA BLOM

Agneta Blom är nationell samordnare för arbetet med att stärka den positiva supporterkulturen och motverka idrottsrelaterad brottslighet.